English or Malay?

28 July, 2009

Teaching of Science and Mathematics in English was scrapped by government and will take effect in a couple of years from now. My reaction is 'Yes' and 'No'

Yes because it will create a level playing field between rural and city students. Rural/ kampung school are at disadvantages since they have no access to good English teachers and lack of accomodating environment to English. This is the fact. The matter get worse when the teacher itself lack good command of English. Instead, they get more confused with the subjects. The subject of addition and subtraction which should be an easy topic turn to be a very complex matters.

No because we cannot run away from English. English is the language of business world. English is the language of competition, language of knowledge, language of ............ .....everythings! Accept the fact if we want to compete side by side with others in the business world, we need to have good command of English.

I hope the decision will not put a brake on English teachings. English teaching should be intensified and more hours should be added in the time table. More and good quality of English teachers should be produced.

Aku dulu english tak tau apa satu, hampeeh. Yang aku tau yes, no, sorry!pls teacher may I go out... nak pi tandas le. Atas kesabaran teacher aku Ms Teoh aku dapat C dalam penilaian darjah 5. Lepas tu pi Sains Kedah pun tak tau apa satu jugak. Tingkatan 4 dan 5 pengetua rombak buat sistem set 1 sampai 5. Set 1 yang paling pandai English dan set 5 sedikit kureng... aku set 4. Cikgu English masa tingkatan 4 nama Pn Norizan, baru balik dari U.S. Hari hari buat group discussion dan present. Aku banyak belajar dari teknik ni terutamanya penulisan English. Sekarang Pn Norizan (Dato' Norizan) ialah Timbalan Pengarah Pelajaran Malaysia. Tingkatan 5 masuk projek baru. Ini bukan calang calang punya projek, cikgu yg ajar english wak mai dari U.K nama Kevin al 'cepua'. Habih kami masa tu slang U.K.

Kemudian di ITM seksyen 6 Shah Alam aku diberi kursus intensif English 4 bulan dengan target untuk lulus TOEFL. Mula mula masuk TOEFL score 320, passing utk US university at least 700. selepas 4 bulan TOEFL score 780 cun cun untuk masuk KPP/ITM Subang Jaya. Fikir balik memang tak masuk akal, 4 bulan pencapaian cukup mendadak! Ini yang aku panggil 'accomodating environment'. Mau dak nye, selama 4 bulan aku tak boleh cakap sepatahpun melayu dalam kelas. Kelas pulak dari pagi sampai malam English! English! English! Sepatah perkataan melayu, kena denda 10 sen. Minggu pertama saja aku kena denda $5, banyak tuu. Dengan $5 aku boleh pi wisma PKNS cuci mata, main game dan minum. Apa pun, program ni cukup berjaya. Aku masih ingat lagi teacher kelas intensif aku Mdm Lim kata, "you will master the English when you speak English in your dream..." I miss you madam, you taught English from your heart. Tapi setahu aku sampai sekarang pun dalam mimpi masih lagi cakap melayu.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

MyLife, MyBike, MyFriends, MyWorld

A notes of my mountain biking activities and my experiences to be shared
There was an error in this gadget

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP